Sukupolvien perinteellä

Puhdasta lähiruokaa Kannuksesta

Yrityksemme Kannuksen Kauppapuutarha on jo toisen polven kotimaisten kasvisten viljelijä. Puutarhan perustivat Eino ja Leila Hauhtonen vuonna 1977, jolloin kasvihuoneita oli vain yksi. 80-90 luvuilla toiminta kasvoi voimakkaasti, ja tänä päivänä puutarhan pinta-ala on 8 500 m² tuottaen vuodessa yli 1 000 000 kg kasvihuonekurkkua, 350 000 kpl jääsalaattia ja 150 000 kpl ruukkusalaattia.

Viljelemme vihanneksiamme ympäri vuoden ilman kemiallisia torjunta-aineita, maku ja laatu kärjessä! Käytämme ekologisia, energiaa säästäviä viljelymenetelmiä ja pääosin vain biologisia torjuntakeinoja. Monet merkit ulkomailta kun ovat osoittaneet, että tuholaiset tulevat ajan myötä vastustuskykyisiksi kemiallisille aineille, minkä vuoksi niitä käyttävät tuottajat joutuvat turvautumaan entistä voimakkaampiin torjunta-aineisiin. 

Meidän kasvihuoneissamme kurkut ja salaatit kasvavat niin puhtaissa olosuhteissa, että niistä voi poimia välipalan vaikka suoraan lautaselle! Nykyaikaisten tuotantomenetelmien kehittämisestä on vastannut puutarhamme toimintaa operoiva Aleksi Hauhtonen. 

Kasvinviljelyä ekologisesti

Ennakkoluuloton, uusien toimintatapojen etsiminen on tarpeellista kotimaisen kasvinviljelyn tulevaisuutta ajatellen. Ulkomaisen tuonnin tai kotimaisen ylituotannon laskiessa hintoja on tärkeää, että keskitymme vahvuuksiimme ja tuotamme edelleen ekologista ja ennen kaikkea turvallista sekä puhdasta lähiruokaa.

Hyödynnämme uutta teknologiaa puutarhallamme mm. kastelussa, valaistuksessa ja lämmityksessä, minkä vuoksi energian käyttöä on pystytty vähentämään huomattavasti. Puutarhalla otettiin iso askel ekologisempaan viljelyyn, kun aikaisemmin lämmityksessä käytettävä öljy korvattiin hakkeella ja palaturpeella uuden biolämpölaitoksen avulla. Tällöin raskasöljy energiantuotannossa korvattiin lähialueen palaturpeella ja hakkeella.

Kannuksen Kauppapuutarha on toiminut myös yhteistyössä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Greenhouse-projektissa, jossa on kehitetty kosteutta mittaavia antureita. Myös puutarhan kasteluvesi otetaan osittain talteen ja kierrätetään.

Osaavat ihmiset osana menestystä

Puutarhamme työllistää läpi vuoden 16 työntekijää. Kasvistenviljely on edelleen pitkälti käsityötä, minkä vuoksi ammattitaitoinen työvoima on tärkeä osa menestyvää yritystoimintaa.

Menestyksen takana on myös pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen päätöksenteko sekä toiminnan kehittäminen. Vuonna 2010 yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos, jolloin perheen pojasta, Aleksi Hauhtosesta, tuli yhtiön enemmistöosakas ja toimitusjohtaja.

Kannuksen Kauppapuutarha Oy:lle on tehty tarvittava Kotimaiset kasvikset ry:n Laatutarha-ohjeiston mukainen auditointi, joten käytämme Sirkkalehti -merkkiä suurella ylpeydellä. Yrityksemme todettiin täyttävän kaikki vaatimukset kasvihuonevihannesten tuotannon tuoteturvallisuudessa sekä ympäristön ja työntekijät huomioivat, hyvät tuotantotavat.

Tiedustele tuotteitamme ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita